vijfwielscootmobiel-Top

Comfortabele scootmobiel

Comfortabele scootmobielBent u minder mobiel en steeds meer aan huis gekluisterd? Wilt u uw zelfstandigheid en vrijheid weer terug? Vindt u het ook zo vervelend om steeds uw kinderen of anderen te vragen als u ergens naartoe wilt? Wellicht bent u dan stiekem wel een beetje jaloers als u mensen met een scootmobiel over straat ziet gaan. De aanschaf van een comfortabele scootmobiel is dan wellicht voor u ook het overwegen waard.

Het is sowieso belangrijk dat u zich eerst goed informeert over de voor- en nadelen van een scootmobiel. Denkt u alvast eens na waarvoor u hem zou willen gaan gebruiken; wat uw wensen en behoeften zijn. Iemand die slijtage aan de benen heeft maar verder helemaal gezond is, vindt vrij gemakkelijk een comfortabele scootmobiel. Iemand die om specifieke medische redenen scootmobiel rijdt en altijd veel pijn heeft, voelt waarschijnlijk alle hobbels en ongelijkheden in het wegdek. Deze zal wat meer eisen stellen aan een comfortabele scootmobiel en veel belang hechten aan zitcomfort en verstelmogelijkheden. Met deze wetenschap is het gemakkelijker kiezen tussen de verschillende modellen. Het meest in het oog springende verschil in scootmobielen is het aantal wielen.

 

3-wielige scootmobiel

Vroeger was er alleen de 3-wieler. Deze is heel wendbaar en goed bruikbaar in een beperkte ruimte; op dit vlak dus een comfortabele scootmobiel. Nadeel is echter dat hij – met name bij gebruik door een onervaren bestuurder – gevaarlijk instabiel kan zijn. Hierdoor kan hij omvallen en tot ernstige verwondingen leiden.

 

4-wielige scootmobiel

Later is er de 4-wieler bijgekomen. De stabiliteit hiervan is veel beter. Nadeel is wel dat bij dit model de beenruimte een stuk minder is en de zithouding slechter. Door de grotere draaicirkel is hij ook lang niet zo wendbaar als de 3-wieler.

 

5-wielige scootmobiel

De 5-wieler heeft net als de 3-wieler een korte draaicirkel en is daardoor zeer wendbaar en goed te gebruiken in kleine ruimtes, zoals winkels. Door de unieke Quintell-technologie heeft de 5-wieler een uitzonderlijk goede stabiliteit en een zeer veilige en gebalanceerde gewichtsverdeling, alsmede een optimale anatomische zithouding. Door de plaatsing van de 3 voorwielen is er ook extra veel beenruimte, wat uiteraard weer ten goede komt aan het comfort. De unieke Quintell-technologie zorgt voor een uitzonderlijk goede stabiliteit en een zeer veilige en gebalanceerde gewichtsverdeling. De vele afstelmogelijkheden maakt de 5-wieler geschikt voor iedereen met een lichaamslengte tussen 1,22 en 1,98 m. Ook het stuur is compleet verstelbaar en kan eenvoudig naar voren worden gebracht, zodat u eenvoudig kunt op- en afstappen. Met andere woorden: een zeer comfortabele scootmobiel.

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u meer weten over deze 5-wielige comfortabele scootmobiel? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met Quingo op tel. 0800-2020.