vijfwielscootmobiel-Top

Draaicirkel scootmobiel

Als u minder mobiel bent geworden doordat u nog maar korte afstandjes kunt lopen of als u een handicap heeft, dan is het gebruik van een scootmobiel een geweldige manier om uw onafhankelijkheid terug te krijgen. Er is een breed scala aan modellen en uitvoeringen, dus er is er altijd wel een te vinden die past bij uw specifieke wensen en behoeften.

Het eerste wat u zult moeten overwegen is waar u de scootmobiel voor wilt gaan gebruiken. Is het alleen voor binnen, voor de boodschappen en voor korte afstandjes bij u in de buurt? Of wil u misschien lange tochten gaan maken, eventueel over bospaden of het strand? Deze vragen zijn zeker van belang bij de keuze van het model. De draaicirkel scootmobiel is daarbij een van de punten van overweging.

 

Draaicirkel scootmobiel met 3 wielenDraaicirkel scootmobiel

Een 3-wielige scootmobiel heeft een korte draaicirkel, waardoor deze heel wendbaar is en goed te gebruiken in kleine ruimtes. Nadeel is echter dat hij niet zo stabiel is, hetgeen bij ondeskundig gebruik kan leiden tot omvallen.

 

Draaicirkel scootmobiel met 4 wielen

Een 4-wielige scootmobiel is een stuk stabieler dan een 3-wieler maar heeft hierdoor ook een grotere draaicirkel. Dit maakt het moeilijker manoeuvreren in kleine ruimtes. Deze is dus minder geschikt als u hem veel binnenshuis wilt gaan gebruiken en om mee winkels in te gaan. Ook heeft hij minder beenruimte door de plaatsing van de twee voorwielen.

 

Draaicirkel scootmobiel met 5 wielen

De draaicirkel scootmobiel met 5 wielen is heel kort, net als de scootmobiel met 3 wielen, waardoor hij zeer wendbaar is. Hij is dan ook uitermate geschikt voor gebruik in kleine ruimtes, bijvoorbeeld thuis en in winkels. Daarnaast heeft de 5-wieler erg veel beenruimte, wat het comfort zeer zeker ten goede komt. Wat stabiliteit betreft is de 5-wieler een klasse apart. De 5 wielen in combinatie met de Quintell-technologie zorgen voor een anatomische zithouding en een stabiliteit die zelfs de beste 4-wielers overtreft.

 

Bent u geïnteresseerd geraakt en wilt u meer weten over o.a. de draaicirkel scootmobiel? Belt u gerust met tel. 0800-2020 voor een gratis en vrijblijvende proefrit.