vijfwielscootmobiel-Top

Veilige scootmobiel

Zelfstandigheid en zelfredzaamheid zijn zaken die veel senioren hoog in het vaandel hebben staan. Als de ledematen niet meer willen en de mobiliteit in het geding komt, zijn er diverse hulpmiddelen mogelijk. U komt dan uit bij zaken als de wandelstok, krukken, rollator, rolstoel en scootmobiel. Met name een scootmobiel geeft u als gebruiker de mogelijkheid om weer als vanouds te gaan en te staan waar u wilt. Overweegt u er een aan te schaffen? Zorg dan wel dat u gaat voor een veilige scootmobiel!

Veilige scootmobielAllereerst is het belangrijk om voor uzelf na te gaan waar u hem voor wilt gaan gebruiken en wat u ervan verwacht. Dan kunt u gaan kijken welke functies van een scootmobiel u echt nodig heeft en welk model voor u geschikt is.

Het is zaak om u van tevoren goed te informeren, zodat u weet wat een veilige scootmobiel is. Vraag eens na bij kennissen die al een scootmobiel rijden wat hun ervaringen zijn. Verder kunt u brochures opvragen en op internet rondkijken. Ook kunt u winkels of showrooms bezoeken. Een andere manier die zeer raadzaam is, is het afspreken van een gratis proefrit aan huis, zodat u in uw eigen vertrouwde omgeving kunt ervaren wat een veilige scootmobiel is en welk model voor u het meest geschikt is.

Om te weten waar u op moet letten bij een veilige scootmobiel, is het van groot belang dat u het verschil weet tussen de scootmobielen met 3, met 4 en met 5 wielen. Een 3-wieler is zeer wendbaar en daardoor goed te gebruiken in kleine ruimtes. Nadeel is echter dat hij vrij onstabiel is, waardoor de mogelijkheid om te kantelen zeer zeker aanwezig is.

Een 4-wieler is uiteraard een stuk stabieler. Door de 4 wielen heeft hij echter een grotere draaicirkel, waardoor hij niet zo wendbaar is. Met name in kleine ruimtes, zoals winkels, is hij een stuk lastiger te manoeuvreren. Verder heeft hij door de plaatsing van de voorwielen veel minder beenruimte.

Een 5-wieler heeft de voordelen van zowel de 3-wieler als de 4-wieler in één voertuig gecombineerd. Hij is door de korte draaicirkel zeer wendbaar. Door de plaatsing van de 3 voorwielen heeft hij erg veel beenruimte. Verder is hij wat stabiliteit betreft een klasse apart. Door de unieke Quintell-technologie heeft u een optimale anatomische zithouding en een stabiliteit die zelfs de beste 4-wieler overtreft. Met andere woorden: de 5-wieler is veruit de meest veilige scootmobiel. Hiermee kunt u met geen mogelijkheid kantelen!

Bent u geïnteresseerd geraakt en wilt u meer weten over de veilige scootmobiel met 5 wielen? Neemt u dan gerust vrijblijvend contact op met Quingo op tel. 0800-2020.
Bekijk hieronder het filmpje, waar klanten praten over hun ervaringen met een Quingo scootmobiel.