vijfwielscootmobiel-Top

Scootmobiel accessoires

Scootmobielen maken steeds vaker deel uit van het dagelijks verkeersbeeld. Aangezien de wensen en behoeftes van de bestuurders van scootmobielen erg kunnen verschillen, zijn veel onderdelen al standaard verstelbaar. Daarnaast is het mogelijk om door middel van scootmobiel accessoires nog extra voorzieningen aan te brengen.
Een Quingo scootmobiel is door de vele afstelmogelijkheden bijvoorbeeld geschikt voor mensen met een lichaamslengte tussen de 1,22 en 1,98 m.

Scootmobiel accessoires

Verbeterd zitcomfort

Omdat een langdurig slechte zithouding kan leiden tot rugklachten, diepe veneuze trombose, gewrichtspijn, moeheid of een slechte bloedsomloop, heeft Quingo een zitting die de bestuurder in een optimale zithouding dwingt en zowel in de hoogte, de breedte als in de diepte verstelbaar is. Doordat de zitting kan draaien, kan de bestuurder gemakkelijk op- en afstappen. Bovendien beschikt de Quingo over verstelbare armleuningen en een verstelbare rug- en hoofdsteun. Een van de scootmobiel accessoires voor het model Flyte zijn de opklapbare armleuningen.

Flexibele voetsteun en besturing

Bij Quingo wordt ook veel aandacht besteed aan de beenruimte. Er wordt rekening gehouden met de natuurlijke voethouding en de twee variabele voetsteunen kunnen afzonderlijk afgesteld worden voor de meest natuurlijke en comfortabele positie voor uw voeten.
Ook het stuur is compleet verstelbaar. De stuurkolom is van schokdempers voorzien en eenvoudig te ontgrendelen. De bedieningselementen voor de besturing kunnen precies op de juiste hoek en op de juiste afstand worden ingesteld. Door de pal onder het stuur kan de hele stuurkolom naar voren worden gezet, zodat u eenvoudig kunt op- en af stappen. Uiterst nuttige scootmobiel accessoires!

Ophangsystemen en vering

Door twee onafhankelijke samenwerkende ophangsystemen zijn de Quingo 5-wiel scootmobielen buitengewoon wendbaar en stabiel. Aan de voorzijde bevat het systeem de unieke Quintell stabilisatietechnologie met schroefveren. De technologie aan de achterkant wordt bijgestaan door 2 springveren met integrale schokdempers die direct aan het subframe bevestigd zijn.

Gebruiksvriendelijke scootmobiel accessoires

Naast al deze standaard voorzieningen, zijn er diverse scootmobiel accessoires verkrijgbaar om de scootmobiel nog gebruiksvriendelijker te maken voor elke afzonderlijke berijder.
Quingo heeft dan ook diverse scootmobiel accessoires in haar assortiment. Denk hierbij aan de scootmobiel garage, de opberghoes, stoeltas en stokhouder, voetbediening, lekbestendige banden en een afsluitbare opbergbox.  Ook zijn er de scooterponcho en het schootskleed, een binnentas voor in het mandje en nog een extra spiegel.

Extra accessoires

Per model zijn er ook nog enkele specifieke scootmobiel accessoires mogelijk, zoals bij de Quingo Vitess en Toura waar de verwarmde stoel en verwarmde stuurgrepen extra mogelijkheden zijn. De afneembare huif voor alle weersomstandigheden is optioneel voor de Quingo modellen Classic, Plus, Vitess en Toura. Bij de Flyte kan eventueel een extra accu worden ingebouwd.

Met andere woorden: om wat voor reden u ook scootmobiel rijdt, is het doordat u minder mobiel bent, heeft u daarnaast veel pijn en voelt u elke oneffenheid op de weg, gaat u alleen met mooi weer rijden of doet u er ook uw dagelijkse boodschappen mee? Er zijn diverse scootmobiel accessoires om het u gemakkelijker en aangenamer te maken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Quingo via tel. 0800-2020.