vijfwielscootmobiel-Top

Verschil tussen de 4-wiel en 5-wiel scootmobiel

Het verschil tussen de 4-wiel en 5-wiel scootmobiel is op een aantal punten beduidend verschillend. Dit betreft o.a. de wendbaarheid, de gewichtsverdeling, de mogelijkheid om een stoep op te rijden onder 45 graden, een zelf centrerende stuurinrichting en het comfort.


wendbaarheidWendbaarheid

Het eerste verschil tussen de 4-wiel en 5-wiel scootmobiel  houdt verband met de wendbaarheid. Een 4-wieler heeft een grote draaicirkel, waardoor deze moeilijk te manoeuvreren is in kleine ruimtes. Een 5-wieler is met haar korte wielbasis en kleine draaicirkel heel goed wendbaar in kleine ruimtes, zoals in winkels, tussen groepen mensen, op parkeerterreinen, smalle wegen en op ongelijke oppervlakken.

veiligheid-stabiliteit-scootmobielVeiligheid

Een ander verschil tussen de 4-wiel en 5-wiel scootmobiel betreft de veiligheid. Bij een 4-wieler is het zwaarste punt wat naar achteren gericht. Dankzij de unieke stuurinrichting ligt bij de 5-wieler het zwaarste punt beduidend verder naar voren. Dit resulteert in een veilige, gebalanceerde gewichtsverdeling over het complete voertuig. Hierdoor kan de 5-wieler hellingshoeken aan van 12 graden zonder dat uw veiligheid in het geding komt.

45-graden-veiligheidStabiliteit

Een volgend verschil tussen de 4-wiel en 5-wiel scootmobiel heeft met stabiliteit te maken. De aanbevolen hoek om een stoep op te rijden is 90 graden. Moet u in noodgevallen een stoep met een hoek van 45 graden oprijden, dan is dat met een 4-wieler zeer gevaarlijk. Met een 5-wieler blijft u dan gewoon overeind. De buitenste voorwielen zorgen namelijk voor stabilisatie, terwijl het grote wiel in het midden de scootmobiel veilig laat stijgen en zakken. Verder heeft de 5-wieler een zelf centrerende stuurinrichting. Of u nu rechtdoor rijdt, afdraait, een hellende weg oversteekt, een heuvel oprijdt of in een kuil terecht komt, het sturen gaat heel gemakkelijk en kost weinig moeite.

comfort-beenruimteComfort

Ook wat betreft comfort is er verschil tussen de 4-wiel en 5-wiel scootmobiel. Bij een 4-wieler is de beenruimte ongeveer 33 cm. Bij de 5-wieler kan de beenruimte wel oplopen tot 59 cm. Daarnaast houdt de 5-wieler rekening met de natuurlijke voethouding. Twee variabele voetsteunen kunnen afzonderlijk worden afgesteld voor de meest natuurlijke en comfortabele positie voor uw voeten. De 5-wieler is echt op alle mogelijke manieren verstelbaar, waardoor hij geschikt is voor personen tussen de 1,22 en 1,98 m lang.

De zitting van de 5-wieler dwingt de bestuurder in een ergonomisch optimale zithouding en is zowel in hoogte, breedte als diepte verstelbaar. Bovendien heeft hij verstelbare armleuningen en een verstelbare rug- en hoofdsteun. Doordat de zitting kan draaien, kan de bestuurder gemakkelijk op- en afstappen. Bovendien heeft de 5-wieler een compleet verstelbaar stuur en een uniek gestabiliseerd ophangingsysteem. Dit alles komt het comfort zeker ten goede.


Wilt u nog meer details weten over het verschil tussen de 4-wiel en 5-wiel scootmobiel, neemt u dan gerust contact op met Quingo op tel. 0800-2020.

Bekijk hieronder een filmpje over Quingo scootmobielen