vijfwielscootmobiel-Top

Verschil tussen de 3-wiel en 5-wiel scootmobiel

Het verschil tussen de 3-wiel en 5-wiel scootmobiel is op een aantal kenmerken beduidend verschillend. Dit betreft o.a. de algehele stabiliteit, de mogelijkheid om veilig te manoeuvreren bij een hoge snelheid, de stabiliteit in een schuine bocht, de mogelijkheid om een stoep schuin op te rijden en een zelf centrerende stuurinrichting.


Stabiliteit

Het eerste verschil tussen de 3-wiel en 5-wiel scootmobiel is de algehele stabiliteit. Bij een 3-wieler is de stabiliteit slecht. Bent u geen ervaren rijder, dan moet u opletten dat u niet kantelt. De 5-wieler is wat stabiliteit betreft een klasse apart. Het geheim hierachter is de Quintell-technologie. Voor dit unieke gepatenteerde systeem is gebruik gemaakt van de voordelen van de 3-wieler maar dan beter. De 5 wielen in combinatie met de Quintell-technologie zorgen voor een optimale anatomische zithouding en een uitmuntende stabiliteit. Hierdoor kunt u zelfs bij een hoge snelheid veilig manoeuvreren. Zelfs in een schuine bocht en als u onder 45 graden de stoep oprijdt, is de stabiliteit gegarandeerd. Bij de vaste modellen van Quingo zorgt de zelf centrerende stuurinrichting ervoor dat u overal heel gemakkelijk en zonder moeite kunt sturen, of u nu rechtdoor gaat, afdraait, een hellende weg oversteekt, een heuvel oprijdt of in een kuil terecht komt.

Veiligheid

Een volgend verschil tussen de 3-wiel en 5-wiel scootmobiel is de veiligheid. De 3-wieler is het meest kwetsbaar als u er een stoep mee oprijdt. Ook bochten maken in de vrije ruimte en met hoge snelheid is niet veilig. Het risico dat u kantelt is zeer zeker aanwezig. Bij de 5-wieler daarentegen zorgen de buitenste voorwielen voor stabilisatie, terwijl het grote wiel in het midden de scootmobiel veilig laat stijgen en zakken. De aanbevolen hoek om een stoep op te rijden is 90 graden. Zelfs in noodgevallen waarbij u de stoep met een hoek van 45 graden op zou moeten rijden, blijft de 5-wieler overeind. Met een 3-wieler is dit onmogelijk.

Comfort

Ook wat betreft comfort is er verschil tussen de 3-wiel en 5-wiel scootmobiel. De 3-wieler is niet aanpasbaar aan de lengte van de bestuurder. De 5-wieler daarentegen is zodanig verstelbaar dat hij geschikt is voor mensen met een lichaamslengte tussen 1,22 en 1,98 m.

Wendbaarheid

Ook wendbaarheid is een punt van verschil tussen de 3-wiel en 5-wiel scootmobiel. Een 3-wieler is al goed wendbaar. Met name in kleine ruimtes gaat dit goed. De 5-wieler heeft met haar korte wielbasis en extra kleine draaicirkel een nog betere wendbaarheid, wat niet alleen in kleine ruimtes goed werkt maar ook tussen groepen mensen, op parkeerterreinen, smalle wegen, hellingen en ongelijke oppervlakken.


Wilt u nog meer details weten over het verschil tussen de 3-wiel en 5-wiel scootmobiel, neemt u dan gerust contact op met Quingo op tel. 0800-2020.